sekmadienis, rugsėjo 28, 2008

17 diena, Oslo

Išaušo paskutinė diena Norvegijoje... Ją skiriame pasivaikščiojimams po sostinę.

Pirmiausiai patraukiame pagrindine miesto gatve link Karališkosios rezidencijos. Aplink ją būriuojasi grupelės žmonių, kadangi vasarą rengiamos ekskursijos po pastatą ir su karališkuoju gyvenimu galima susipažinti iš arčiau. Tačiau šią atrakciją mes atidedame kitam kartui - Oslą tikrai dar aplankysime.

.

.

Pasivaikščioję aplink rezidenciją, traukiame link Vigelando skulptūrų parko.


Ramios gatvės, tvarkingi pastatai... Galėtume čia vaikščioti ir vaikščioti...

.

.

.

.

.

.

Tuo tarpu skulptūrų parke šurmuliuoja minios žmonių. Visi trokšta apžiūrėti darbus iš akmens, o kai kurie iš jų - netgi užlipti ir nusifotografuoti... Surasti ramų kampelį itin sunku, o kepinant kaitriai saulei tikrai norėtųsi prisėsti ir pasiilsėti. Tiek to - tyliomis Oslo gatvėmis grįžtame prie savo automobilių..

.

.

.


Šį kartą važiuojame link Holmenkolleno slidinėjimo muziejaus ir šuolių tramplino. Bokštas, iš kurio galima pasigrožėti Oslo panorama, yra 60 metrų nuo žemės (400 metrų virš jūros lygio) aukštyje. Taigi galime matyti toli toli...

.

.

.

.

Pasižvalgę po miestą, aplankę kelias suvenyrų parduotuves ir kupini įspūdžių, grįžtame namo. Paskutinis vakaras Norvegijoje... O taip norėtųsi čia dar pabūti!

Maršrutas: Mysen - Oslo - Mysen

šeštadienis, rugsėjo 27, 2008

16 diena, Kollbenstveit - Mysen

Šiandien turime pasiekti Oslą, todėl per daug nesidairydami ir nestoviniuodami lekiame E134 keliu. Žinoma, Norvegijoje žodis "lekiame" įgyja naują prasmę, todėl planuojančius keliauti galime perspėti, jog retai kurią atkarpą pavyksta įveikti 90 km/val greičiu. Kita vertus, lėčiau važiuojant galima pasigrožėti besikeičiančiais vaizdais, pasimėgauti gaiviu kalnų oru.








Sustoję pasiilsėti randame tarp kalnų sėdintį vienišą muzikantą. Kitapus kelio jo gimtieji namai. Bet mes vis dėlto patraukiame toliau taip ir neišsiaiškinę, kas jis buvo ir kaip gyveno.










Kuo arčiau Oslas, tuo lygesnės vietovės. Javų laukai primena Lietuvą, o pažvelgęs į nuotrauką net nepatikėtum, kad fotografuota ne mūsuose.









Į pavakarę pasiekiame draugų namus ir įsikuriame. Šiandien galime ilsėtis, plepėti iki išnaktų. Rytoj keliausime pasižvalgyti po sostinę.

Maršrutas: Kollbenstveit - 13 - Buifonn - E134 - Haukeligrend - 362 - Rauland - 37 - Hommo - 854 - 801 - Straume - 503 - Flatdal - E134 - Drammen - 23 - Drobak - E6 - Mysen

Iš viso 431 km.