šeštadienis, rugsėjo 27, 2008

16 diena, Kollbenstveit - Mysen

Šiandien turime pasiekti Oslą, todėl per daug nesidairydami ir nestoviniuodami lekiame E134 keliu. Žinoma, Norvegijoje žodis "lekiame" įgyja naują prasmę, todėl planuojančius keliauti galime perspėti, jog retai kurią atkarpą pavyksta įveikti 90 km/val greičiu. Kita vertus, lėčiau važiuojant galima pasigrožėti besikeičiančiais vaizdais, pasimėgauti gaiviu kalnų oru.








Sustoję pasiilsėti randame tarp kalnų sėdintį vienišą muzikantą. Kitapus kelio jo gimtieji namai. Bet mes vis dėlto patraukiame toliau taip ir neišsiaiškinę, kas jis buvo ir kaip gyveno.










Kuo arčiau Oslas, tuo lygesnės vietovės. Javų laukai primena Lietuvą, o pažvelgęs į nuotrauką net nepatikėtum, kad fotografuota ne mūsuose.









Į pavakarę pasiekiame draugų namus ir įsikuriame. Šiandien galime ilsėtis, plepėti iki išnaktų. Rytoj keliausime pasižvalgyti po sostinę.

Maršrutas: Kollbenstveit - 13 - Buifonn - E134 - Haukeligrend - 362 - Rauland - 37 - Hommo - 854 - 801 - Straume - 503 - Flatdal - E134 - Drammen - 23 - Drobak - E6 - Mysen

Iš viso 431 km.

Komentarų nėra: