trečiadienis, birželio 11, 2008

3 diena, Evenskjaer - Ballstad

11:00 vėl sėdam į automobilius. Šiandien niekur nebeskubame ir mėgaujamės kelione.

E 10 kelias, pavadintas Karaliaus Olavo V vardu, driekiasi palei fiordus. Taigi nuolat per vieną langą matome vandenį, per kitą - kalno šlaitą. Mėgaujamės atsiveriančiais vaizdais ir fotografuojame fotografuojame fotografuojame...






Privažiavę Sortlandą, nutariame išsukti iš E10 kelio ir aplankyti Stro miestelį. Iš jo atsiveria vaizdai į atvirą jūrą.


Nors nuolat šviečia saulė, vis dėlto nėra labai karšta. Temperatūra svyruoja apie 14 - 16 laipsnių šilumos. Todėl sustoję aikštelėje ir pamatę besimaudančius vaikus išpučiame akis: mūsų ir už pinigus į vandenį neįkištumėt. O jie sau turškiasi ir nė neskuba išlįsti.








Grįždami atgal iš Stro miestelio, važiuojame Eidsfiordo pakrante. Judėjimo beveik nėra, gyventojų irgi nedaug.

Į E10 kelią įsukame ties Biterstadu. Pavažiuojame dar apie 20 km. ir keltu keliamės iš Melbu į Fiskebol (auto+vairuotojas 97 NOK, keleivis 31 NOK). Pučia gana žvarbus vėjas, todėl tenka išsitraukti striukes, ant galvos užsimaukšlinti kapišonus.


Lofotenai mus pasitinka didingais kalnais, o saulė kažkur pasislepia... Retkarčiais nulyja lietus, dangus apsiniaukęs ir nežada nieko gero...











Paįvairinimui vėl išsukame iš E10 kelio į 815. Važiuojame Vestfiordo pakrante. Galiausiai pasiekiame Leknes, o nuo ten 818 keliu iki Ballstado, kur iš anksto rezervavome trobelę, jau nebetoli.

21:00 pasiekiame kelionės tikslą. Lengvai randame Iversenų namus ir mūsų laukiantį "rorbu".

Tik išlipusius iš automobilio pasitinka nosį riečiantis kvapas. Patalpose dar blogiau. Tačiau nereikia nustebti: ten gyventojai užsiima pramonine žvejyba ir žuvies apdorojimu. Taigi specifinis kvapas tvyro visur. Bet po keleto minučių nosis apsipranta ir nieko nebejaučia.

Už 850 NOK (parai) gauname 6 vietų trobelę su tualetu, dušu, virtuve ir svetaine. Jaučiamės kaip namuose ir patogiai įsikuriame. Čia nakvosime dvi naktis.

Maršrutas: Evenskjaer - E10 - Sortland - 820 - Stranda - 821 - Stro - 821 - Stranda - Bitterstad - E10 - Smorten - 815 - Leknes - E10 - 818 - Ballstad

Iš viso 395 km.

Komentarų nėra: