trečiadienis, birželio 18, 2008

8 diena, Namsos - Vinjeora

9:00 išvykstam į Trondheimą.

Nuo pat ryto šviečia skaisti saulė ir pranašauja gerą orą. Džiaugiamės, kad po miestą galėsime pasivaikščioti be skėčių.

Ties Steinkjeru iš 17 kelio įsukame į E6 ir leidžiamės į piečiau esančią Norvegijos dalį. Pakeliui susimokame kelių mokesčius (10 NOK ir 25 NOK).

Pasiekę Trondheimą, automobilius paliekame požeminėje stovėjimo aikštelėje ir einame pasivaikščioti. Nors čia lankomės nebe pirmą kartą, pasižvalgyti vis dar yra kur.

Pirmiausiai aplankome Nidaros katedrą, kurioje karūnuojami Norvegijos karaliai. Perkame bilietus, į kurių kainą įskaičiuotas mokestis už įėjimą į katedrą, Archbishopo pilies muziejų ir Karališkųjų regalijų parodą.


Toliau patraukiame link tilto į senamiestį, nuo kurio atsiveria nuostabūs vaizdai. Tik spėk fotografuoti!












Dar namuose buvome peržiūrėję filmuką apie Trondheimą ir mus ypatingai sudomino dviračių liftas. Būtinai turėjome jį pamatyti. O draugiškas vaikinas mums dar ir pademonstravo, kaip jis veikia!










Aplankėme ir Karališkąją rezidenciją (bilietas suaugusiam 60 NOK, studentui su ISIC 40 NOK, vaikui 30 NOK). Lankytojų grupės įleidžiamos tik kas valandą. Vieni turistai vaikščioti po rezidenciją ir apžiūrinėti interjerą negali - visus lydi gidas. Pasiklausyti pasakojimo apie pastato istoriją, sužinoti įvairenybių iš didikų gyvenimo tikrai įdomu!






Dar kiek pasivaikščiojame po miestą ir važiuojame toliau. Po vakarykštės nesėkmės nutariame nebežaisti su likimu ir telefonu rezervuojame 9 vietų namelį su svetaine, virtuve, visais patogumais ir skalbimo mašina Vinjeoroje (500 NOK) (čia buvome apsistoję nakvynės prieš 3 metus).

Iš Trondheimo išvažiuojame E6 keliu, iš jo sukame į E39. Pakeliui vėl susimokame kelių mokesčius (16 NOK ir 16 NOK), o po poros valandų pasiekiame Vinjeorą. Randame šeimininką, besūdantį silkes. Vyrai tuoj pat susidomi, kur galėtų pažvejoti ir griebia meškeres. Vakarienei partempia kalną skumbrių! Dieną praleidome puikiai!

Maršrutas: 17 - E6 - Steinkjer - E6 - Trondheim - E6 - E39 - Vinjeora.

Iš viso 277 km.

Komentarų nėra: