trečiadienis, birželio 11, 2008

4 diena, Ballstad - A - Ballstad

Atsikėlę iš ryto pro langą pamatome ne patį mieliausią vaizdelį: dangus apniukęs, debesys žemai, o keliai šlapi... Turime vilčių, kad iki pietų orai pasitaisys ir galėsime išplaukti pažvejoti.










Tuo tarpu pirmąją dienos dalį E10 keliu važinėjame po Lofotenus. Pakeliui užsukame apžiūrėti visus lankomus objektus (o rodyklių tikrai netrūksta).

Prieš pietus pasiekiame Lofotenų gale esantį A miestelį, kur baigiasi E10 kelias. Toliau - tik keltu ar lėktuvu į piečiau esančias nedideles saleles.


Čia lietus pratrūksta visu savo smarkumu, bet nuotaikos nesugadina. Vaizdai ne mažiau įspūdingi.










Tiesa, keistoka žiūrėti į turistus, palapines pasistačiusius tiesiog ant uolos krašto. Taip ir įsivaizduoju, kaip naktį slysteliu ir nusiritu į jūrų vandenis...

Po pietų grįžtame atgal į Ballstadą. Vakare Iversenų laivu plauksime žvejoti. Lietus pila kaip iš kibiro ir pradedame abejoti, ar šeimininkai neatsisakys suorganizuoti tokios pramogos. Tačiau pasikalbėję su laivo kapitonu, suprantame, kad blogas oras - ne kliūtis. Taigi belieka išsitraukti lietpalčius, guminius batus ir apsišarvuoti gera nuotaika.

Išplaukus ir pradėjus žvejoti pagauna toks azartas, kad pamirštame lietų, kiaurai permirkusius rūbus ir nebejaučiame bangų supimo.


Šešiese per 1,5 val pagauname nemenką dėžę žuvies. Daugiausiai pasitaikė juodžuvių, kelios lingės, brosmės. Didžiausia menkė svėrė 10,14 kg. Taigi iš bado jau nenumirsime!









Permirkę iki paskutinio siūlo, bet kupini gerų emocijų plaukiame atgal. Išdorojame žuvį (pasiėmėm tik tiek, kiek mums reikia, kitą dalį palikom Iversenams), ją iškepame ir valgome. Pasidaro gaila, kad jau ryt turime iškeliauti...

Maršrutas: Ballstad - E10 - A - E10 - Ballstad

Iš viso 141 km.

Žvejyba - 1 asmeniui 300 NOK (kadangi plaukėme šešiese, mums padarė nuolaidą).

Komentarų nėra: