penktadienis, birželio 20, 2008

9 diena, Vinjeora - Bjorli

Visą naktį Vinjeoroje lijo, taigi ryte mus pažadina krintančių kriokliukų šniokštimas. Išeiname į terasą, iš kurios atsiveria puikus vaizdas į fiordą. Viskas beveik taip pat kaip prieš tris metus...










Susikrauname daiktus ir keliaujame toliau. Šiandien mūsų planuose - Atlanto kelias (64). Taigi E39 keliu važiuojame link Halsanaustan, iš kurio keltu (auto+vairuotojas+1 keleivis 94 NOK) persikeliame į Kanestraum. Susimokame kelių mokesčius (auto+vairuotojas 68 NOK, keleivis 24 NOK) ir pasiekiame Kristiansund. Keltu (auto+vairuotojas 77 NOK, keleivis 28 NOK) keliamės į Bremsnes. O čia ir prasideda Atlanto kelias, kurio nuotraukas buvome apžiūrėję dar namuose.


Tai 8 vingiuoti lenkti tiltai, tarpusavyje sujungiantys uolas ir saleles. Kiekvienas iš jų nepakartojamas ir palieka įspūdį!










Pasisėmę gerų emocijų važiuojame toliau. Dar kartą susimokame kelių mokesčius (15 NOK) ir iš Salsnes keliamės į Afarnes (auto+vairuotojas 58 NOK, keleivis 23 NOK).


Nors prie keltų susidaro gana ilgos eilės, tačiau telpa visi automobiliai ir ilgam sustoti netenka.










O šiandien nuvažiuoti reikia dar nemažai: norime nakvynės apsistoti kuo arčiau Trolių kelio, kad iš ryto nereikėtų gaišti laiko. Taigi 64 keliu privažiavę Andalsnes pasukame į E136 ir pradedame ieškoti laisvų vietų. Šį vakarą planuojame susitikti su draugais, gyvenančiais Norvegijoje, todėl mums reikia didelio namelio. Deja, aplink Trolių kelią nei didelių, nei mažų laisvų namelių neatsiranda. Nenusimename ir važiuojame E136 keliu.

Nors troliai nuo mūsų tolsta, bet atsiveria ne mažiau įspūdingi vaizdai! Visiems, kurie važiuos netoliese, rekomenduojame apžiūrėti bent jau dalį šio kelio: didingi kalnai, srauni upė, daugybė krioklių ir kriokliukų, kelios lankytinos vietos... Pasigėrėti tikrai yra kuo!.

.

.

.

.

.

Galų gale Bjorli miestelyje randame misionierių pensioną, kuriame 12 vietų namelį su didele svetaine, virtuve, visais patogumais išsinuojame už 750 NOK. Šia diena esame labai patenkinti!

Maršrutas: Vinjeora - E39 - Halsanaustan - keltas - Kanestraum - 70 - Kristiansund - keltas - Bremsnes - 64 - Atlanto kelias - 64 - Solsnes - keltas - Afarnes - 64 - Andalsnes - E136 - Bjorli

Iš viso 283 km.

Komentarų nėra: