ketvirtadienis, birželio 26, 2008

10 diena, Bjorli - Lom

Gerai išsimiegoję, patraukiame link Trolių kelio. Ir vėl džiaugiamės, kad išsiruošėme gana anksti: kol kas turistų nėra labai daug ir pavyksta išvengti susidūrimų su gigantiškais autobusais (o tokiame siaurame ir vingiuotame kelyje jie atrodo bent kelis kartus didesni, nei yra iš tiesų).








Pakilę iki viršaus, apžiūrime įveiktą atstumą... Iš tiesų vaizdas įspūdingas: vingiai vingeliai ir lėtai lyg sraigės slenkantys mažyčiai automobiliukai...

Beje, prieš kelis metus kelias buvo atnaujintas: nuotraukoje matyti ir senosios atkarpos, kuriomis turėjome progą pakilti prieš tris metus.







Pasivaikščioję po suvenyrų parduotuves, keliaujame į Geirangerį. Iš Linge keltu persikeliame į Eidsdal (auto+vairuotojas 52 NOK, keleivis 22 NOK).

Tik privažiavę Erelių kelią stojame pirmoje aikštelėje ir apžiūrime Septynių seserų krioklį, krentantį į Geirangerio fiordą.











Ilgai neužtrunkame ir serpantinais leidžiamės žemyn. Mus apsupa didingi kalnai, o mes jaučiamės vis mažesni ir mažesni... Net kelių aukštų kruizinis laivas pasidaro miniatiūrinis... Pasiekę miestelį, sustojame apžvalgos aikštelėje.

Iš čia atsiveria puiki panorama. Gaila tik, kad saulę paslepia debesys...

.

.

.

.

.

Nors Geirangerio miestelyje yra ką veikti, siūlomi net keli turistiniai maršrutai, vis dėlto čia ilgiau neužsibūname: tiesiog pabosta minios turistų, aikštelėse besigrūdantys dviaukščiai autobusai. Stengiamės juos aplenkti ir patraukiame link Dalsnibos viršūnės (1500 m virš jūros lygio). Deja, kaip ir prieš tris metus ji paskendusi debesyse... O girdėjome, kad saulėtą dieną nuo jos atsiveria gražūs snieguotų kalnų vaizdai... Nieko - teks sugrįžti trečią kartą. O šiai dienai įspūdžių jau pakaks.

15 keliu važiuojame link Lomo ir ieškome nakvynės. Šį kartą pačiame miestelyje randame 8 vietų senovišką trobelę (1000 NOK) (Teigen Gard) ir apsistoję išeiname pasivaikščioti.

Lomas labai skiriasi nuo iki šiol matytų Norvegijos miestų ir sužavi daugybe medinių pastatų. Jei važiuosite netoliese - būtinai užsukite!











Maršrutas: Bjorli - E136 - Sogge - 63 - Linge - keltas - Eidsdal - 63 - 15 - Lom.

Iš viso 244 km.

Komentarų nėra: